Clubshow 2008

JUBILEUMSHOW NUT EN SPORT

De voorbereidingen liepen natuurlijk al lange tijd. Er waren diverse vergaderingen geweest.
Er waren werkafspraken gemaakt. En uiteindelijk was het draaiboek compleet om van de show 2008 iets bijzonders te maken. Een jubileumshow. Een show voor alle leden van de vereniging.
De show zal dit jaar dan ook een dag langer duren.
Er waren uiteindelijk ruim 220 dieren ingeschreven die op
donderdagmorgen gekeurd werden.
Die morgen voor 07.00 uur heeft onze voorzitter al een
live radiocommentaar gegeven bij omroep Max.
De keuring verliep vlot en de kwaliteit van de dieren
was volgens de keurmeesters goed. De keuring werd lekker gemaakt door het jaarlijks aangeboden gebak van Herman en de gezamenlijke maaltijd tussen de middag. De familie Kremer had er weer iets lekkers van gemaakt. De administratie om te komen tot een complete catalogus met daarin een correcte vermelding van de gewonnen prijzen draaide overuren maar uiteindelijk waren tegen 18.00 uur ook deze klaar.

Door de gezamenlijk inspanning van velen hadden werd ook deze klus geklaard. Nu was het wachten op de officiële opening.Wij schrijven donderdag 27 november 2008, omstreeks 20.00 uur. De kantine van de postduivenvereniging is feestelijk ingericht. Er zijn extra tafels en stoelen geplaatst.
Op de tafel een bloemetje.
De geur van verse koffie gaat door de zaal en aan de tafels
wordt appeltaart geserveerd. Appeltaart en kwarkgebak gemaakt
door een aantal dames van onze leden.

Dit gebaar kon ieders instemming genieten. Achter de bestuurstafel zit het voltallige bestuur en voor deze speciale gelegenheid is de burgemeester van de gemeente Twenterand aangeschoven. Dhr Koetje heeft deze avond zijn ambtsketen om en dat geeft aan dat er iets bijzonders in de lucht hangt. Nadat de aanwezigen, en dat zijn er ongeveer 50, de eerste bak koffie op hebben opent de voorzitter de avond.
Wat opvalt is dat Jan zich voor deze gelegenheid heeft voorbereid.

Hij is glad geschoren, heeft de snor piekfijn bijgewerkt en heeft zijn zwarte T-shirt omgeruild voor een keurige outfit. Zo zelfs dat zijn kleinkinderen twee moesten kijken om opa een keer te kunnen herkennen.

Een trotse voorzitter kan na een korte inleiding de burgemeester het woord geven. Dhr Koetje geeft aan dat hij Nut en Sport van harte feliciteert met hun 70 jarige bestaan.

Koetje is een regelmatige bezoeker van de kinderboerderij van Nut en Sport op Koninginnedag of op de braderie.

Ook is op zo’n moment begin dit jaar de afspraak met hem gemaakt om deze avond aanwezig te zijn.

Wat hem opvalt is dat binnen de vereniging jong en oud prima samen gaan. Na de mooie woorden roept de officiële plicht. Hij speld namelijk Bert Nieboer de speld op voor het 25 jarige lidmaatschap van de NHDB. Deze uitreiking gaat samen met een bijbehorende oorkonde. Bert is zichtbaar verguld door deze uitreiking.

Vanwege het 70 jarige bestaan is de burgemeester niet met lege handen gekomen maar overhandigde namens het gemeentebestuur een cheque voor de clubkas. Als laatste officiële handeling werd ons erelid Willem Schuurman naar voren gevraagd en Willem kreeg uit handen van dhr. Koetje het eerste exemplaar van de catalogus aangeboden. Hiermede was de opening een feit.


In de tussen liggende tijd werden alle (hoofd) ereprijzen door de
burgemeester uitgereikt. Het was soms even wennen aan de voor
hem ongebruikelijke rasnamen. Het is duidelijk een andere taal dan
de veelal ambtelijke taal die een burgemeester veelal moet gebruiken.
De uitreiking ging dhr. Koetje echter goed af en hij kon menig fokker
feliciteren met de prijs. Na afloop van het optreden van de burgemeester
kon de voorzitter hem een bloemetje aanbieden alsmede de fraaie klok die
voor ieder lid van de vereniging gereserveerd was.Na het officiële gedeelte kreeg de burgemeester door Jan Deuzeman en Bert Nieboer een rondleiding langs de kooien en werd hem tekst en uitleg gegeven over de aanwezige dieren. Wij zijn dhr. Koetje erkentelijk voor zijn handelingen.

Het was donderdagavond nog lang onrustig in de kantine en er was veel te bespreken over de gekeurde dieren en hun winnaars.